• خواندن
  • نمایش تاریخچه
  • ویرایش
 

جواد محدثی

ذخیره مقاله با فرمت پی دی اف



جواد محدثی یکی از نویسندگان پرکار معاصر است که دارای تالیفات و مقالات بسیاری می‌باشد.



در سال ۱۳۳۱ در شهرستان سراب (آذربایجان شرقی) به دنیا آمد. پدر و پدربزرگش روحانی بودند و در قم می‌زیستند. از این جواد در این شهر بزرگ شد و پس از گذران تحصیلات ابتدایی و متوسطه و به سال ۱۳۴۴ ش وارد حوزه علمیه شد و در مدرسه علیمه منتظریه معروف به حقانی به تحصیل پرداخت. در این مدرسه که با مدیریت شهید آیت‌الله قدوسی و همکاری عده‌ای چون شهید آیت‌الله بهشتی، اداره می‌شد دروس مقدمات را فرا گرفت.


از اساتید وی شهید قدوسی، شهید مفتح، شهید شاه آبادی، مشکینی، وحید خراسانی، شبیری زنجانی، احمدی میانجی و مصباح یزدی می‌توان نام برد.




۳.۱ - مبارزات سیاسی

پیش از انقلاب اسلامی به سبب مبارزات سیاسی و سخنرانی در شهرستان‌ها دو بار دستگیر و زندانی شد که بار دوم حبس وی مدت ۹ ماه طول کشید.

۳.۲ - فعالیت‌های فرهنگی

با پیروزی انقلاب اسلامی در کنار فعالیت‌های درسی به تلاشهای فرهنگی و تبلیغی در شهرستانهای مختلف پرداخت و با مراکز فرهنگی و نهادهای متعددی چون صدا و سیما، آموزش و پرورش و سپاه پاسداران همکاری داشت و در عرصه مطبوعات دینی و مجلات مقالات فراوانی تدوین کرد. وی همچنین در مراکز مختلفی به عنوان عضو هیئت علمی، طرح و برنامه، بررسی و نظارت حضور و همکاری دارد.
در همین راستا مقالات بسیاری در مجلات فرهنگی کشور از او به چاپ رسیده است. وی علاوه بر سفرهای مکرر به [[حج]، سفری به لبنان داشته و از نزدیک با فعالیت‌های حزب‌الله لبنان آشنا شده است.


از او نزدیک به ۲۰۰ کتاب و بیش از ۳۰۰ مقاله ثبت شده که نام برخی از کتاب‌های وی چنین است: آفات علم، اخلاق معاشرت، الفبای زندگی، مجموعه‌هایی با عنوان ۴۰ حدیث در موضوعات متنوع، بلال، حجر بن عدی، پیامهای عاشورا، فرهنگ عاشورا (دائرة المعارف الفبایی موضوعات عاشورایی)، تاریخ سیاسی ائمه، عباس بن علی، عبدالله بن مسعود، سفرنامه حج، روایت انقلاب، عشق برتر (ایجاد محبت اهل‌بیت در نوجوانان)، قبله این قبیله (مجموعه شعر نو)، گوهر عمر (اغتنام فرصت از دیدگاه نهج البلاغهمقتل امام حسین علیه‌السّلام (ترجمه جلد ۲ موسوعه شهادة المعصومین).
محدثی از قریحه شعری نیز برخوردار است و بخشی از آثار او به اشعار اختصاص دارد.


نرم افزار تا حضور، مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی.



جعبه ابزار