• خواندن
  • نمایش تاریخچه
  • ویرایش
 

النذیر الاخیر (کتاب)

ذخیره مقاله با فرمت پی دی اف



«النذیر الاخیر» نوشته خالد اسماعیل ابراهیم کتابی است به زبان عربی که به تطبیق اکتشافات و اختراعات جدید با نصوص قرآن و احادیث نبوی می‌پردازد.



به اعتقاد نویسنده علم تطبیق کشفیات جدید با نصوص قرآنی و نبوی شاخه‌ای از علوم قرآنی است که آشنایان به آن بسیار اندک و انگشت شمارند. مؤلف در بحث تاویل آیات، تاویلات را به دو دسته تاویلات گذشتگان که به گفته پیامبر صلی‌الله‌علیه‌و‌آله‌وسلّم و صحابه و تابعین استناد می‌نمایند و تاویلات دانشمندان جدید که به تطبیق آیات با برخی از کشفیات جدید می‌پردازند تقسیم نموده و نسبت به تاویلات گذشتگان نقد و ایرادهایی جدی وارد می‌سازد. برخی کشفیات و اختراعات جدید که توسط مؤلف با آیات قرآنی و احادیث نبوی تطبیق داده شده عبارتند از: زیردریایی‌ها و کشتی‌های جنگی، هواپیماهای جنگی و مسافربری، موشکهای عادی و موشکهای حامل کلاهک‌های هسته‌ای و نیز موشکهای قاره پیما، رادیو و تلویزیون، استخدام انرژی خورشیدی توسط انسان، شبیه سازی، سوراخ لایه اوزن، اقمار مصنوعی، و غیره. یکی از موضوعاتی که نویسنده بدان اهتمام جدی دارد بحث ظهور دجال و نیز ظهور مهدی علیه الصلاة و السلام است که به اعتقاد نویسنده در قرآن کریم به تفصیل از آن دو یاد شده است. همچنین به گفته نویسنده موضوع نابودی آمریکا به وسیله ستاره‌ای که از آسمان فرومی افتد و ظهور بنی اسرائیل به عنوان یکی از اشراط ساعت و علائم قیام قیامت و... از جمله موضوعاتی است که در قرآن کریم بدان پرداخته شده است.
[۱] النذیر الاخیر، خالد اسماعیل ابراهیم، ص۵.



کتاب دارای یک مقدمه و ۱۴ فصل و یک خاتمه است.
در مقدمه به معرفی این شاخه از علوم قرآنی پرداخته شده و در فصول ذیل به تطبیق اختراعات جدید با آیات و روایات نبوی می‌پردازد.
الفصل الاول: ذکر الغواصات و الفن الحربیة و افعالها فی القرآن الکریم و ذکر السفن العملاقة الحدیثة.
الفصل الثانی: ذکر الطائرات الحربیة و غارتها فی القرآن الکریم، ذکر الطائرات المدنیة.
الفصل الثالث: ذکر الصواریخ العادیة و الحاملات لرؤس النوویة و عابرات القارات فی القرآن الکریم.
الفصل الرابع: ذکر الرادیو و التلفزیون و....
الفصل الخامس: ذکر التنظیم فی ادارة المواصلات الحدیثة البریة و الجویة و... الفصل السادس ذکر التنظیم فی ادارة المواصلات الحدیثة البریة و الجویة و... الفصل السادس: ذکر کتاب علم القرآن الکریم للمهدی علیه السلام....
الفصل السابع: ذکر تطاول الناس فی البنیان و رفاهیة الکافرین فی بنیانهم....
الفصل الثامن: ذکر استخدام الانسان للطاقة الشمسیة و للکهرباء و....
الفصل التاسع: ذکر عند ظهور اشراط الساعة....
الفصل العاشر: ذکر المسیح الرجال قصة و اسما فی القرآن الکریم.
الفصل الحادی عشر: ذکر ابادة امریکا بنجم ثاقب فی قمة طغیانها....
الفصل الثانی عشر: ذکر ظهور بنی اسرائیل علی اشراط الساعة و علوهم....
الفصل الثالث عشر: ذکر الیوم الآخر هو آخر یوم فی الدنیا الفصل.
الرابع عشر: ذکر الاختلاف بین زلزلة الساعة و الساعة و یوم تقوم الساعة....
نویسنده قبل از خاتمه کتاب به معرفی مویدات قرآنی اختراعات جدید و نیز احادیث نبوی که با آنها قابل تطبیق است پرداخته و در خاتمه به تسبیح و ستایش خداوند و نیز بیان عظمت قرآن کریم می‌پردازد.


کتاب به قلم خالد اسماعیل ابراهیم از علمای دانشگاه الازهر مصر نگاشته شده و در قطع وزیری با جلد شومیز در ۲۵۲ صفحه در سال ۱۴۲۳ ق- ۲۰۰۲ م از سوی «دار الکتب المصریة» قاهره منتشر شده است.


۱. النذیر الاخیر، خالد اسماعیل ابراهیم، ص۵.



نرم افزار مشکات الانوار، مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی.



جعبه ابزار