• خواندن
  • نمایش تاریخچه
  • ویرایش
 

تکلیف (قرآن)

ذخیره مقاله با فرمت پی دی اف



از عناوین و موضوعات مطرح شده در آیات قرآن، «تکلیف» است.



تكليف از مادّه «كُلْفَت» در لغت به معناى قرار دادن شخص در زحمت با امر و فرمانى محدودكننده ... است ... بنا بر اين تكاليف الهى تعاليم روحانى و مايه تربيت براى سعادت و كمال انسان است. و در اصطلاح فقهى عبارت است از الزام بندگان از سوى خداوند براى انجام دادن يا ترك عملى ....
[۲] دائرة المعارف تشیع، ج۵، ص۴۸.

در اين عنوان، آیاتی معرفی می‌شوند که در آن‌هااز مشتقّات واژه «تكليف» و جملات مفيد معناى آن استفاده شده است. گفتنى است كه در اينجا تنها به كلّيّات تكليف پرداخته شده و موارد تكليف هر يك از قبيل روزه، نماز و جهاد در عناوین خود بيان شده است.


آثار تکلیف (قرآن)، آسانی تکالیف (قرآن)، آسمان‌ها و تکلیف (قرآن)، احترام تکلیف (قرآن)، اطاعت از تکلیف (قرآن)، استقامت بر تکلیف (قرآن)، اضطرار در تکلیف (قرآن)، امتحان با تکلیف (قرآن)، اهمیت تکلیف (قرآن)، بازخواست از تکلیف (قرآن)، تبیین تکلیف (قرآن)، ترک تکلیف (قرآن)، تکلیف ابلیس (قرآن)، تکلیف امت‌ها (قرآن)، تکلیف انبیاء (قرآن)، تکلیف انسان (قرآن)، تکلیف اهل کتاب (قرآن)، تکلیف جنیان (قرآن)، تکلیف در بهشت آدم (قرآن)، تکلیف در قیامت (قرآن)، تکلیف کافران (قرآن)، تکلیف ملائکه (قرآن)، خطا در تکلیف (قرآن)، رفع تکلیف (قرآن)، زمین و تکلیف (قرآن)، شرایط تکلیف (قرآن)، عصیان از تکلیف (قرآن)، عمل به تکلیف (قرآن)، فراموشی تکلیف (قرآن)، فرصت تکلیف (قرآن)، کوه‌ها و تکلیف (قرآن)، مخالفت با تکلیف (قرآن)، مکلفان (قرآن)، منشأ تکلیف (قرآن).


۱. مصطفوی، حسن، التحقیق فی کلمات القرآن، ج۱۰، ص۱۰۰، «کلف».    
۲. دائرة المعارف تشیع، ج۵، ص۴۸.



مرکز فرهنگ و معارف قرآن، فرهنگ قرآن، ج۸، ص۴۷۳، برگرفته از مقاله «تکلیف».    


رده‌های این صفحه : تکلیف | موضوعات قرآنی




جعبه ابزار