• خواندن
  • نمایش تاریخچه
  • ویرایش
 

رساله لقاء الله(مصطفوی)

ذخیره مقاله با فرمت پی دی اف



مؤلّف:شیخ حسن مصطفوی (م ۱۳۸۴ ش)




این رساله در بیان خصوصیات منازلی که منتهی به مقام لقاء الله گردیده و آثار و علائم هر یک از آنها و آنچه بعد از وصول به سرمنزل حاصل می شود می باشد. آنچه در این کتاب ذکر شده است مطالبی مسلّم و یقینی و مطابق با آیات کریمه و احادیث معصومین ـ علیهم السلام ـ است.
مؤلف سعی کرده که هیچ گونه تبعیّتی از بیانات بزرگان، اساتید و دیگران نکرده و فقط آنچه را که خود درک کرده و به یقین رسیده بیان نماید. او آیات و کلمات اولیاء حق را متذکر شده و مفاهیم همه آنها را روشن می نماید. و به اصول و مبانی علم اخلاق و کلیاتی از معارف الهی که توجه به آنها برای هر مؤمنی لازم است، اشاره کرده است. قسمتی از مطالب این رساله در سطح اعلای علم و معرفت است که خصوصیات و ترتیب منازل سیر بیان شده تا سالک از انحراف و خطا و اشتباه و گمراهی در امان باشد. از این رو مؤلف آثار و علائم هر منزلی از منازل را بیان و به دقت بررسی کرده است.
کتاب حاضر در پنج مرحله، یک مقدمه و یک خاتمه تنظیم شده است. مقدمه در خصوصیات رساله بحث کرده و مرحله اول در کلمه لقاء، کفر به لقاء پروردگار، در جستجوی حق، رسول خدا، روز قیامت و اسلام و ایمان بحث کرده است. مرحله دوم رساله در توبه، تقویت نفس از راه عمل و عبادت و اعمال برخلاف مقصد را بحث و توضیح داده است. مرحله سوم در تزکیه نفس که در چهار برنامه بحث شده است. مرحله چهارم شامل محو انانیّت و حصول حالت فنا که در دو قسمت و قسمت دوم در چهار پایه است. مرحله آخر در مباحث استعداد برای تبلیغ و انجام وظایف، جبروت سفلی (مؤمنین خالص و کامل) و جبروت عُلیا (انبیاء و اولیاء) می باشد.
در این کتاب به مطالب مهم در اطراف مراحل پنجگانه اشاره و در خاتمه به بحث ارتباط آیات کریمه با موضوع لقاء و روایات و ادعیه در موضوع لقاء الله تعالی اشاره شده است.
این کتاب برای خودسازی و آشنایی با مباحث اخلاقی و عرفانی کتابی مفید و قابل استفاده می باشد.



این کتاب در یک جلد به زبان عربی به همت مرکز انتشارات علمی و فرهنگی در سال ۱۳۶۲ به چاپ رسیده است.


سایت اندیشه قم    


رده‌های این صفحه : کتاب شناسی | کتب اخلاقی شیعه




جعبه ابزار