• خواندن
  • نمایش تاریخچه
  • ویرایش
 

شهادت آسیه

ذخیره مقاله با فرمت پی دی اف



دستگاه طاغوتی فرعون به قدری جبار و بی رحم بود، که برای پایدار ماندن خود به صغیر و کبیر و زن و مرد رحم نمی‌کردند که یکی از مصادیق آن شهادت آسیه می‌باشد.



آسیه همسر فرعون از بانوان محترم بنی اسرائیل بود و به طور مخفی خدای حقیقی را می‌پرستید. فرعون نزد او آمد و ماجرای شهادت آرایشگر و فرزندانش را به او خبر داد.
آسیه: وای بر تو‌ای فرعون! چه چیز باعث شده که این گونه بر خداوند متعال جرات یابی و گستاخی کنی؟
فرعون: گویا تو نیز مانند آن آرایشگر دیوانه شده‌ای؟!
آسیه: دیوانه نشده‌ام، بلکه ایمان دارم به خداوند متعال، پروردگار خودم و پروردگار تو و پروردگار جهانیان.
فرعون مادر آسیه را طلبید و به او گفت: «دخترت دیوانه شده، سوگند یاد کرده‌ام اگر به خدای موسی کافر نگردد او را با آتش بسوزانم.»
مادر آسیه در خلوت با آسیه صحبت کرد: «که خود را به کشتن نده و با شوهرت توافق کن...» ولی آسیه، سخن بیهوده مادر را گوش نکرد و گفت: «هرگز به خداوند متعال، کافر نخواهم شد.»
فرعون فرمان داد دستها و پاهای آسیه را به چهارمیخی که در زمین نصب کرده بودند بستند. (از این رو در قرآن، فرعون به عنوان ذو الاوتاد (صاحب میخها) یاد شده است.) . و او را در برابر تابش سوزان خورشید نهادند، و سنگ بسیار بزرگی را روی سینه اش گذاشتند. او نیمه نیمه نفس می‌کشید و در زیر شکنجه بسیار سختی قرار داشت.
موسی (علیه‌السّلام) از کنار او عبور کرد، او با انگشتانش از موسی (علیه‌السّلام) استمداد نمود، موسی (علیه‌السّلام) برای او دعا کرد و به برکت دعای موسی (علیه‌السّلام) او دیگر احساس درد نکرد و به خدا متوجه شد و عرض کرد: «خدایا! خانه‌ای در بهشت برای من فراهم ساز.»
خداوند همان دم روح او را به بهشت برد، او از غذاها و نوشیدنی‌های بهشت می‌خورد و می‌نوشید، خداوند به او وحی کرد: سرت را بلند کن، او سرش را بلند کرد و خانه خود را در بهشت که از مروارید ساخته شده بود، مشاهده کرد و از خوشحالی خندید. فرعون به حاضران گفت: «دیوانگی این زن را ببینید در زیرفشار چنین شکنجه سختی می‌خندد!! »
به این ترتیب این بانوی مقاوم و مهربان، که حق بسیاری بر موسی (علیه‌السّلام) داشت و او را در موارد گوناگونی از گزند دشمن نجات داده بود، به شهادت رسید.


آسیه (قرآن)؛ آسیه و فرعون؛ آسیه (همسر فرعون)


۱. فجر/سوره۸۹، آیه۸۹.    
۲. علامه مجلسی، محمد باقر، بحارالانوار، ج۱۳، ص۱۶۴.    
۳. طبرسی، فضل بن حسن، مجمع البیان، ج۱۰، ص۳۱۹.    



سایت اندیشه، برگرفته از مقاله «شهادت آسیه»، تاریخ بازبینی۹۴/۱۱/۲۳.    

رده‌های این صفحه : مقالات اندیشه قم




جعبه ابزار